Web Content Viewer Header SGK

Actions
Loading...

Web Content Viewer Content SGK

Actions
Loading...

Bangladeş heyeti SGK’yı ziyaret etti

14.04.2022

Bangladeş Sağlık ve Aile Refahi Bakanlığı heyeti, Türkiye’de uygulanan Sosyal Güvenlik Uygulamaları ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) Sistemi hakkında bilgi almak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ziyaret etti.

SGK Başkanı Cevdet Ceylan, Bangladeş Sağlık ve Aile Refahi Bakanlığı Kıdemli Sekreteri (Müsteşar) Lokman Hossain Miah, Bangladeş Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Başkan Ceylan burada yaptığı konuşmada, Sosyal Güvenlik reformu kapsamında hayata geçirdikleri Genel Sağlık Sigortası ile ülke nüfusunun tamamını sosyal güvenlik şemsiyesi altına aldıklarını ifade ederek, “Bu alanda yaklaşık 14 yıllık bir tecrübemiz oluştu. Genel Sağlık Sigortası alanında önemli yazılımları da hayata geçirerek bütün sistemi dijital ortama taşıdık. Hastanelerde yapılan bütün işlemler, reçete ve raporların hepsi dijital ortamda düzenleniyor. Biz de bu alandaki tecrübemizi dost ve kardeş Bangladeş heyeti ile paylaşmaktan büyük onur duyarız bu konuda her zaman yardıma da hazırız’’ dedi.

Türkiye’nin, dünya’ya örnek bir sağlık sistemine sahip olduğunu belirten Bangladeş Sağlık ve Aile Refahi Bakanlığı Kıdemli Sekreteri (Müsteşar) Lokman Hossain Miah, ‘’Dünya çapında bir sağlık sisteminiz var. Kurumunuzun özellikle sosyal sigortalar konusunda faaliyet gösterdiğini öğrendik bu konuda bilgi almak istiyoruz ve ülkemizde bizim sistemimize uyarlamak istiyoruz. İki ülke arasında sağlık turizmi olası bir durum. Buraya gelen vatandaşlarımız tedaviden sonra Türkiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini gezebilirler’’ diye konuştu.

SGK Strateji Geliştirme Başkanı Eşref Başkan, ‘’Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözü vardır, ‘gönül coğrafyamız’ diye ifade eder, gönül coğrafyamızın içinde de Bangladeş çok büyük bir yere sahiptir bu samimi duygularımızla bugün ve bundan sonra talep etmeniz halinde birlikte çalışmaya devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

Genel Sağlık Sigortası Uygulamaları Sunumu ile devam eden program hediye takdimi ile sona erdi.

 
 
 

Web Content Viewer Footer SGK

Actions
Loading...
 
Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu ©2016
 
Complementary Content
${loading}
${loading}
ibmCfg.controllers.navigation true true true
sharePage viewMorePage
ibmCfg.controllers.navigation
reorderPage
theme-toolbar utb-shelf
true true
wireInterface autoWiringManager