Web Content Viewer Header SGK

Actions
Loading...

Web Content Viewer Content SGK

Actions
Loading...

Özbekistan heyeti SGK’yı ziyaret etti

25.03.2022

Özbekistan heyeti, ülkemizde uygulanan Sosyal Güvenlik Sistemi ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) hakkında bilgi almak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumunu ziyaret etti.

Özbekistan’da kurulması planlanan Yeni Andican şehrinin yönetici adaylarından oluşan heyete, SGK uygulamaları ve GSS hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Toplantının açılışında konuşan SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin, Türkiye-Özbekistan Karma Ekonomik Komisyon 6. Dönem Protokolü Eylem Planında yer alan “Kamu Personelinin Eğitim ve Geliştirmesi Konusunda İş birliği Yapılması” başlıklı madde uyarınca düzenlenen programa ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek
”Bizim de kalbimizde ayrı bir yeri olan kardeş ülkemiz Özbekistan ile ilişkilerimiz son derece önemli. Ülkemizin sosyal güvenlik alanında dünyaya örnek teşkil ettiği başarısı diğer ülkeler tarafından da merak ediliyor. Biz bu tecrübelerimizi siz değerli kardeşlerimizle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Umarım bizim tecrübelerimiz size önemli bir kaynak olur ve kardeş ülkemizin kalkınmasını destekler” dedi.

“Sosyal güvenlik alanında yaptıklarınız bize yol gösterici olacaktır”

Özbek heyeti adına konuşan Devlet Hizmeti Geliştirme Ajansı Andican İl Yönetimi Yetkilisi Mukhiddin Kuldashev de konuşmasında iki ülke arasındaki ilişkilere dikkat çekerek, “Hem sosyal hem ekonomik hem de kültürel alanlarda oldukça iyi olan ilişkilere sahibiz. Türkiye, bizim her anlamda örnek aldığımız gelişen ve kendini geliştiren bir kardeş ülkedir. Özbekistan bağımsızlığını ilk kabul eden ülkelerden biri olduğunun da altını çizmek isterim. İki kardeş ülke arasındaki ilişkiler daha da gelişecek ve yüksek başarılar elde edilecektir. Bu buluşmamız bize çok faydalı olacaktır. Kuracağımız Yeni Andican şehrimizde Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanacağımızı düşünüyorum. Kurumunuzu ziyaretimiz oldukça faydalı oldu. Sosyal güvenlik alanında yaptıklarınız bize yol gösterici oldu. Bizi bu kadar güzel ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya SGK Strateji Geliştirme Başkanı adına vekaleten katılan İç Kontrol Daire Başkanı Ebru Fisun Aydın “Önümüzdeki dönemde üzerinde çalıştığımız ve faaliyet yürüttüğümüz sosyal güvenlik alanında da çok daha verimli ve yapıcı ilişkiler kurarak ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Bu toplantı ile birlikte kardeş olan iki ülkenin birbirleri ile yapacağı katkılar daha da artacaktır” şeklinde konuştu.

Sosyal Güvenlik Sistemi ve Genel Sağlık Sigortasıyla ilgili sunumların yapıldığı toplantı plaket takdimiyle sona erdi.

 
 
 

Web Content Viewer Footer SGK

Actions
Loading...
 
Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu ©2016
 
Complementary Content
${loading}
${loading}
ibmCfg.controllers.navigation true true true
sharePage viewMorePage
ibmCfg.controllers.navigation
reorderPage
theme-toolbar utb-shelf
true true
wireInterface autoWiringManager