Web Content Viewer Header SGK

Actions
Loading...

Web Content Viewer Content SGK

Actions
Loading...

Nijerya sağlık heyeti SGK’yı ziyaret etti

01.03.2022

Nijerya Sağlık Bakanı Dr. Osagie Emmanuel Ehanire’nin başkanlığında oluşan 13 kişilik bir heyet GSS ve MEDULA uygulamaları hakkında bilgi almak için Sosyal Güvenlik Kurumunu ziyaret etti.

SGK Başkanlık Binası Neşet Ertaş Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Kurum Başkanı Cevdet Ceylan, Nijerya Ankara Büyükelçisi İsmail Yusuf Abba, Nijerya Sağlık Bakanı Dr. Ehanire ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. 

“GSS’deki başarı dünyaya örnek oluyor” 

Ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Ceylan, ‘‘Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, vatandaşlarımızın sağlığını Genel Sağlık Sigortası ile sosyal koruma altına almaktan gurur duyuyoruz. Bu uygulama ile ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımız sosyal güvenlik şemsiyesi altında bulunuyor. Bu sistem dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir uygulama olup, diğer ülkeler tarafından örnek alınması bize gurur ve büyük bir mutluluk veriyor. Ülkemizin sosyal güvenlik alanındaki tecrübelerimizi, dost ve kardeş ülke Nijerya ile paylaşmak bizi son derece memnun edecektir’’ şeklinde konuştu.

“Umarım bu ziyaretimiz ilerleyen süreçte anlaşmalarla neticelendirilir”

İki ülke arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çeken Nijerya Sağlık Bakanı Ehanire ise yaptığı konuşmada, “Kısa sürede bu kadar güzel organize edilmiş bu toplantı için Sosyal Güvenlik Kurumu’na çok teşekkür ediyoruz. Devlet Başkanımız ile Sayın Erdoğan iki ülke arasında olan ilişkilere çok önem veriyor. Hatta bu yıl, 2 Milyar Dolar olan yıllık ticaret hacmini 5 Milyar Dolar’a çıkarmayı hedefliyoruz. Umarım bu ziyaretimizde ilerleyen süreçte güzel anlaşmalarla ile neticelendirilir. Dost ve kardeş ülke Türkiye’ye çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Türkiye’deki sosyal güvenlik sistemini örnek alıyoruz, buradan edinilen tecrübeleri ülkemizde hayata geçirmeyi istediklerini belirten Ehanire, “Ülkemizde sosyal güvenlik iş ve işlemleri en son 2014 yılında kabul edilen Sosyal Güvenlik Kanunu ile sağlanıyor. Devlet memurları, işçiler ve en az 3 işçi çalıştıran özel sektör çalışanları sosyal güvenlik kapsamında olup; iş kazası ve hastalık sigortası işçiler ve isteğe bağlılar için yapılmaktadır. Genel sağlık uygulaması ya da benzeri bir uygulama ise ülkemizde bulunmuyor. GSS’yi başarıyla uygulayan ve bu konuda dünyadaki en iyi bir örnek olan ülke Türkiye’dir. ” diye konuştu.

MEDULA uygulamaları hakkında da bilgi verildi

Toplantının MEDULA uygulamaları hakkında bilgiler verildiği ikinci oturumunda Nijeryalı heyete, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin eşlik etti. 

MEDULA’nın GSS ile sağlık kuruluşları arasında, sağlık kuruluşlarının iç süreçlerine müdahale etmeksizin fatura bilgisini elektronik olarak toplamak, hizmetlerin ödemesini gerçekleştirmek için oluşturulmuş bütünleşik sistem olduğuna dikkat çeken Aydin, “Dost ve kardeş ülke Nijerya’ya tecrübelerimizi paylaşmaktan büyük bir keyif alıyoruz. Türkiye’deki Sosyal Güvenlik Sistemi, sosyal devletin gereği olarak oluşturulmuştur. Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında SGK; değişen sosyal güvenlik ihtiyaç ve risklerine karşı toplumu güvence altına alarak güvenilir, kaliteli ve yenilikçi bir anlayışla sürdürülebilir sosyal güvenlik hizmeti sunmayı hedeflemiştir.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya GSS Genel Müdürü Gökhan Tuna Öztürk, Strateji Geliştirme Başkanı Eşref Başkan, Sağlık Hizmetleri Daire Başkan Vekili Dr. Refik Altun’un da katıldığı ziyaret hatıra fotoğrafı ve hediyeleşme töreni ile sona erdi.

 
 
 

Web Content Viewer Footer SGK

Actions
Loading...
 
Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu ©2016
 
Complementary Content
${loading}
${loading}
ibmCfg.controllers.navigation true true true
sharePage viewMorePage
ibmCfg.controllers.navigation
reorderPage
theme-toolbar utb-shelf
true true
wireInterface autoWiringManager