Web Content Viewer Header SGK

Actions
Loading...

Web Content Viewer Content SGK

Actions
Loading...

SGK ile Azerbaycan İcbari Tıbbi Sigorta Kurumu çalışma toplantısı yapıldı

11.02.2022

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Azerbaycan İcbari Tıbbi Sigorta Kurumu (ITSDA) arasında sağlık sigortası alanında imzalanan mutabakat zaptı ile belirlenen 3 yıllık çalışma planının ilk toplantısı 8-10 Şubat 2022 tarihlerinde Bakü’de gerçekleşti.

Toplantıda, “Zorunlu sağlık sigortasının finansmanı ve bilişim teknolojileri uygulamaları” kapsamında Kurumların yapıları, mevzuatları, aktüeryal hesaplama yöntemleri, sağlık sigortası finansmanı ve bilişim teknoloji uygulamaları hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Azerbaycan’nın sağlık sigortası alanındaki çalışmalarına katkı sağlamak ve her iki ülkenin kurumları arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve pekiştirilmesi amacıyla gerçekleşen çalışma toplantısına SGK Başkanı Cevdet Ceylan’ın başkanlığında Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Refik Altun ve Kurumun uzman personelinden oluşan heyet katıldı.

Azerbaycan heyetini temsilen ise toplantıya ITSDA Kurum Başkanı Zaur Aliyev, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nigar Bayramova, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vügar Gurbanov ile çok sayıda yönetici katıldı.

“Dünyanın en kapsamlı GSS uygulamasına sahibiz”

Başkan Ceylan toplantıda yaptığı konuşmasında Türkiye’nin uygulamakta olduğu Genel Sağlık Sigortasının dünyanın en kapsamlı kamu sağlık sigortaları arasında olduğunu belirterek “Azerbaycan’ın uygulamaya başladığı zorunlu sağlık sigortası çalışmalarına katkı sağlamaktan ve Genel Sağlık Sigortası alanında geçtiğimiz 10 yılda edindiğimiz tecrübelerimizi paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Başkan Ceylan ve beraberindeki heyet toplantının ardından Azerbaycan Türk Büyükelçiliği ve çalışma ataşeliğini ziyaret etti. Ceylan, Bakü Türk Şehitliği ile Türk Anıtı’nı ziyaret ederek şehitlerin anısına dualar okuyup mezarlarına karanfil bıraktı.

SGK Başkanı Ceylan Bakü’deki temasları sırasında Azerbaycan Devlet Sosyal Müdafaa  (DSMF) Fon Başkanı Himalay Memişov ile bir görüşme gerçekleştirdi. DSMF başkanlık binasında yapılan görüşmede emekli aylıklarının güncellenmesi, sigorta kapsamı, merkez ve taşra teşkilatı yapılanması, birimlerin görevleri, uygulama örnekleri, dijital arşiv, emekli olma koşulları, sigortalılık türleri konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

 
 
 

Web Content Viewer Footer SGK

Actions
Loading...
 
Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu ©2016
 
Complementary Content
${loading}
${loading}
ibmCfg.controllers.navigation true true true
sharePage viewMorePage
ibmCfg.controllers.navigation
reorderPage
theme-toolbar utb-shelf
true true
wireInterface autoWiringManager