Web Content Viewer Header SGK

Actions
Loading...

Web Content Viewer Content SGK

Actions
Loading...

‘’Kayıtlı Kadın İstihdamında Zorluklar ve Fırsatlar’’ Konferansı Düzenlendi

05.10.2021

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Cevdet Ceylan, Kayıtlı Kadın İstihdamında Zorluklar ve Fırsatlar Konferansına katıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Cevdet Ceylan, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen Kurumsal Çocuk Bakımı Projesi kapsamında olan “Kayıtlı Kadın İstihdamında Zorluklar ve Fırsatlar’’ konulu konferansa katıldı.

SGK Başkanı Ceylan, 2006 yılında gerçekleşen Sosyal Güvenlik Reformu ile atılan önemli adımlardan birinin de kayıtlı istihdamın özendirilmesi olduğunu belirterek, ‘’Sosyal Güvenlik Reformunun hayata geçmesi ile birlikte atılan önemli adımlardan bir tanesinde kayıtlı istihdamın özendirilmesi ve bu bilincin arttırılmasına yönelik çalışmaların önem kazanması. Cezanın yerini teşvikin, denetimin yerini rehberliğin aldığı bir anlayışı hayata geçirmeye çalıştık ve bu süreçte bilindiği gibi yüzde 50'lerde olan kayıt dışı istihdam oranı bugün yüzde 30'lara kadar düştü.’’ ifadelerini kullandı.

Kayıt dışı istihdamın düşürülmesinde Sosyal Güvenlik Kurumu olarak birçok projeye imza attıklarını dile getiren Ceylan, ‘’Kurum olarak verdiğimiz hizmetlerin iyileştirmesi, prim teşviki uygulamaları, veri paylaşımına dayalı çapraz denetimler, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları, yenilikçi uygulamalarımız ve tabii ki kayıt dışı istihdamın yoğun olduğu alanlarda hayata geçirdiğimiz projeler kayıt dışı istihdamın düşürülmesine önemli katkı sunmuştur.’’ dedi.

Kayıtlı Kadın İstihdamını Destekleyerek, Kadının İş ve Yaşam Dengesini Sağlayacağız

Kayıt dışı istihdamın desteklenmesi hususunda birlikte çalıştığımız en önemli ortağımız şüphesiz ki Avrupa Birliği. Bu iş birliği sürecinde IPA (Katılım Öncesi Yardım Aracı) kapsamında AB ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finansmanı ile şimdiye kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Bu projeler ile kayıtlı kadın istihdamını destekleyerek, iş ve yaşam dengesinin sağlanmasını amaçladık. Kadınların istihdama kayıtlı olarak dahil olması ülkemiz ve tüm dünya açısından da önemli. Kurum olarak önümüzdeki dönemlerde de bu tür projelere öncelik ve ağırlık vererek kayıtlı kadın istihdamını desteklemeyi sürdüreceğiz.’’ diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder proje ile ilgili yaptığı sunumda, ‘’Ülkemizde kadınların istihdama katılımının önündeki engellerin başında bakım yükümlülükleri geliyor, bakım yükümlülüklerinin birinci sırasında da çocuk bakım yükümlülüğü var. Bu proje hem kadınların istihdama katılımının önündeki en büyük engeli kaldırmayı amaçlıyor hem de kadınların istihdamdayken karşılaştıkları en büyük problemin çözümüne katkı sağlıyor.’’ dedi.

Kayıtlı kadın istihdamının önündeki zorluk ve fırsatların değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen konferansta konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, ‘’Bu proje ile küçük çocuğu olan veya çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan yaklaşık 10 bin 250 kadının çocuk bakımı konusunda desteklenerek, kayıtlı istihdama katılımları hedeflenmektedir.’’ ifadesini kullandı.

Proje ile kadınların çalışma hayatına katılımlarını artırmayı amaçladıklarını ifade eden Sosyal Güvenlik Kurumu Strateji Geliştirme Başkanı Muhiddin Şahin, ‘’Bu projedeki temel maksat doğum yapan kadınların istihdamdan uzaklaşmasını engellemek ve istihdama tekrar dönüşlerini sağlamaktır.’’ şeklinde konuştu.

Programa ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Angel Gutierrez Hıdalgo, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Özmete, Avrupa Birliği Türkiye Delagasyonu Sektör Yöneticisi Mehmet Caner Demir, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halime Ünal Reşitoğlu katıldı.


 

 
 
 

Web Content Viewer Footer SGK

Actions
Loading...
 
Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu ©2016
 
Complementary Content
${loading}
${loading}
ibmCfg.controllers.navigation true true true
sharePage viewMorePage
ibmCfg.controllers.navigation
reorderPage
theme-toolbar utb-shelf
true true
wireInterface autoWiringManager