Web Content Viewer Header SGK

Actions
Loading...

Web Content Viewer Content SGK

Actions
Loading...

Başkan Ceylan, Ulucanlar SGM’yi Ziyaret Etti

30.09.2021

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Cevdet Ceylan, 7326 sayılı Yapılandırma Kanununun son gününde Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne bağlı Ulucanlar Sosyal Güvenlik Merkezini ziyaret etti.

Yapılandırma çalışmalarıyla ilgili İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu’ndan bilgi alan Başkan Ceylan, sosyal güvenlik merkezi servislerini dolaşarak personel ve yapılandırma başvurusunda bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu personelinin yapılandırma süresince büyük bir özveri ve titizlikle çalıştığını ifade eden Başkan Ceylan, “Yapılandırma başvurularını son güne bırakan vatandaşlarımızın yapılandırmanın getirmiş olduğu avantajlardan yararlanabilmesi için Kurum olarak tüm teşkilatlarımızda mesai saatini bugün 23:59’a kadar uzattık. 81 il müdürlüğü ve bağlı merkez müdürlüklerimizdeki personelimize vatandaş memnuniyetini gözeterek bugüne kadar yapmış oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Ceylan, yapılandırmanın vatandaşlara ödeme noktasında da büyük kolaylıklar sağladığını belirterek, “Peşin ödemede, gecikme cezası ve gecikme zammının yerine hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ı siliniyor. Taksitli ödemede ise ilk taksitin tam ve süresinde ödenmiş olması şartıyla, kalan borcun tümünün ikinci taksitte ödenmesi halinde gecikme cezası ve gecikme zammının yerine hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının yüzde 50'si siliniyor. Yapılandırmadaki faizler, normal kanunda olan gecikme zammı, gecikme cezası ve yasal faiz yerine Üretici Fiyat Endeksi'ne göre borç güncellenecek” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların borçlarını ikişer aylık periyodlarla 6, 9, 12, 18 taksit seçeneği ile ödeyebilme imkânı bulunduğunu ifade eden Başkan Ceylan, borçlarını taksitle ödemek isteyenler kanundaki vade farkını ödemek koşuluyla 36 ayda ödeyeceğini söyledi.

Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının ise 31 Aralık'a kadar anaparasının ödenmesi halinde faizlerin tamamının silineceği vurgulayan Başkan Ceylan, “Bugüne kadar hiç gelir testine başvurmamış ve ödeme gücü olmayan vatandaşlarımız 30 Kasım'a kadar ikametlerinin bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gelir testi için başvurabilecekler. Eğer gelir testine başvurur ve gelir testi sonucunda ödeme gücü olmadığı ortaya çıkarsa bunların da geriye dönük bütün genel sağlık sigortası prim borçları silinecek" şeklinde konuştu.

 
 
 

Web Content Viewer Footer SGK

Actions
Loading...
 
Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu ©2016
 
Complementary Content
${loading}
${loading}
ibmCfg.controllers.navigation true true true
sharePage viewMorePage
ibmCfg.controllers.navigation
reorderPage
theme-toolbar utb-shelf
true true
wireInterface autoWiringManager