Web Content Viewer Header SGK

Actions
Loading...

Web Content Viewer Content SGK

Actions
Loading...

Başkan Yılmaz,Trabzon’da STK’lar ile Bir Araya Geldi

26.08.2021

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı İsmail Yılmaz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının (TTSO) düzenlediği “7326 sayılı Yapılandırma Kanunu Bilgilendirme Seminerine’’ katılarak Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) yapılandırma hakkında açıklamalarda bulundu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Ticaret Borsası’nın katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamına giren SGK borçlarına ilişkin detayları paylaştı.

Başkan Yılmaz, yapılandırma kanunun prim borcu olan vatandaşlara sağladığı avantajlarını ve ödeme kolaylıklarını anlatarak başvuru tarihinin 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihinin ise 1 Kasım 2021 olduğunu hatırlattı.

Yılmaz, 30 Nisan 2021 öncesine ait sigorta primlerinin, genel sağlık sigortası priminin, işsizlik sigortası priminin, idari para cezalarının, iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların ve Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacakların yapılandırma kapsamında olduğunu ifade ederek, gecikme zammı ve cezalarının da silindiğini belirtti.

Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç'ta seminerde 7236 sayılı Yapılandırma Kanunu hakkında detaylı bir sunum yaptı.

Başkan Yılmaz toplantının ardından Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç ve beraberindeki heyetle Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumunun çalışmalarına ve yapılandırma sürecinde Kuruma verdikleri desteklerinden dolayı Vali Ustaoğlu’na teşekkür etti.

 

 
 
 

Web Content Viewer Footer SGK

Actions
Loading...
 
Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu ©2016
 
Complementary Content
${loading}
${loading}
ibmCfg.controllers.navigation true true true
sharePage viewMorePage
ibmCfg.controllers.navigation
reorderPage
theme-toolbar utb-shelf
true true
wireInterface autoWiringManager