Web Content Viewer Header SGK

Actions
Loading...

Web Content Viewer Content SGK

Actions
Loading...

Başkan Yılmaz, BTSO’nun Yapılandırma Seminerine Katıldı

18.08.2021

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı İsmail Yılmaz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) düzenlediği “7326 sayılı Yapılandırma Kanunu Bilgilendirme Semineri”ne katılarak oda üyelerine yapılandırma hakkında açıklamalarda bulundu.

SGK Başkanı Yılmaz seminerdeki konuşmasında, 9 Haziran 2021'de yürürlüğe giren 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamına giren sigorta prim borçlarına ilişkin detayları paylaştı.

Başkan Yılmaz, sigorta primi, genel sağlık sigortası primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası ve meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacakları, 4/B (Bağ-Kur) sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların yapılandırmanın kapsamında olduğunu ifade etti. 

İşverenlerin "e-Sigorta" yoluyla Kurumca verilen şifreler üzerinden yapılandırma başvurusunda bulunabileceklerini hatırlatan Yılmaz, "Yapılandırma için son başvuru tarihimiz 31 Ağustos 2021, ilk taksit için son ödeme süremiz ise 1 Kasım 2021’dir" diye konuştu.

Kurum Başkanı Yılmaz, yapılandırmanın sağlayacağı avantajlara ilişkin de bilgi vererek, şöyle konuştu:

"Daha önceki yapılandırmalarda olduğu gibi 7326 sayılı yapılandırmada da kurum alacaklarımızın tamamının gecikme zammı ve gecikme faizleri siliniyor. Bunun yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksleriyle (Yİ-ÜFE) güncellenen tutarlar ödenecektir. Bu ödenecek tutarın peşin ödenmesi halinde Yİ-ÜFE'nin yüzde 90'ı silinecektir. İki taksit ödenmesi halinde yüzde 50'si silinecektir. İdari para cezalarımızın borç aslının yüzde 50'si silinecektir. Bu kalan tutarlar Yİ-ÜFE ile güncellenecektir."

Ödemelerin, peşin ve taksitli olarak kredi kartıyla yapılabileceğine işaret eden Yılmaz, "İşveren ve sigortalılarımız borçlarını ikişer aylık taksitler halinde 6, 9, 12 veya 18 taksit, ikişer aylık dönemler halinde azami 36 ayda ödeyebilecek" dedi. 

Borçlarını yapılandıran sigortalı ve işverenlerin borçlarını peşin öderlerse "borcu yoktur" yazısı alabileceklerini vurgulayan Yılmaz, "Taksitle ödemenin tercih edilmesi halinde ilk taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi şartıyla yine 'borcu yoktur' yazısı alabilecekler. Bu şekilde ihalelere katılabilecekler, hakediş ödemelerini alabilecekler ve kurumumuzun ödemiş olduğu teşvik ve desteklerden faydalanabilecekler” ifadesinde bulundu.

Kurum Başkanı Yılmaz, yapılandırma taksitlerinden ilk ikisinin süresi içinde ödenmemesi, bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırmanın bozulacağını kaydetti.

SGK İşverenler Daire Başkanı İbrahim Özçelik de seminerde 7236 sayılı Yapılandırma Kanunu hakkında detaylı bir sunum yaptı.

Toplantının ardından Başkan Yılmaz beraberindeki heyetle Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı makamında ziyaret etti. 

Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumunun çalışmalarına ve yapılandırma sürecinde Kuruma verdikleri desteklerinden dolayı Vali Canbolat’a teşekkür etti.

 
 
 

Web Content Viewer Footer SGK

Actions
Loading...
 
Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu ©2016
 
Complementary Content
${loading}
${loading}
ibmCfg.controllers.navigation true true true
sharePage viewMorePage
ibmCfg.controllers.navigation
reorderPage
theme-toolbar utb-shelf
true true
wireInterface autoWiringManager