Web Content Viewer Header SGK

Actions
Loading...

Web Content Viewer Content SGK

Actions
Loading...

Başkan Yılmaz, Bozok Üniversitesi’nin Kariyer Söyleşisine Katıldı

10.06.2021

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı İsmail Yılmaz, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin çevrimiçi olarak düzenlediği Kariyer Söyleşisi’ne katıldı.

Öğretim Görevlisi Gülçin Eroksal Ülger moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide konuşan SGK Başkanı Yılmaz 1994 yılında Emekli Sandığı’nda göreve başladığını ve 27 yıldır sosyal güvenliğin içinde olduğunu belirtti.

 

Başkan Yılmaz, Yozgat Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcılığı, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevlerinden sonra Ocak 2020 yılından beri Kurum Başkanı olarak görev yaptığını dile getirdi.

 

SGK’nin teşkilat yapısı hakkında bilgi veren Yılmaz, “Daha önce ayrı kurumlar olan Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur, SGK çatısı altında birleşti. Bağ-Kur tarım çalışanlarını ve esnafı, SSK işçileri, Emekli Sandığı ise memurları kapsıyordu. 2006 yılında gerçekleştirdiğimiz reformla Kurumumuzun teşkilat yasası ardından Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu yürürlüğe girdi. Böylece Sosyal Güvenlik Kurumu oluştu” dedi.

 

“Biz Buna Türk Mucizesi Diyoruz”

 

“Bugün geldiğimiz noktada ülkesindeki tüm kesimlere hizmet veren, sosyal güvenlik yapısını tüm dünyanın örnek aldığı bir kurum haline geldik. e-Devlette şu an 156 uygulamayla en fazla hizmet sunan kurumuz. Biz buna Türk mucizesi diyoruz” şeklinde konuşan Başkan Yılmaz, “Sosyal güvenlik sistemimizin gücünü pandemi döneminde de gördük. Dünyada birçok ülke bugün sosyal güvenlik ve sağlık sisteminin sıkıntılarını yaşarken hamdolsun biz bunları yaşamadık” ifadesinde bulundu.

 

Sosyal Güvenlik Kurumunun oldukça geniş ve kapsamlı bir mevzuatı olduğuna vurgu yapan Yılmaz, sosyal güvenlik alanında eğitim alan ve SGK’da kariyer planlayan öğrencilere kendilerini iyi yetiştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

 

Söyleşiye, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney ve öğrenciler katıldı.

Söyleşinin devamı ►​ https://www.youtube.com/watch?v=t1CWlmYvRic

 
 
 

Web Content Viewer Footer SGK

Actions
Loading...
 
Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu ©2016
 
Complementary Content
${loading}
${loading}
ibmCfg.controllers.navigation true true true
sharePage viewMorePage
ibmCfg.controllers.navigation
reorderPage
theme-toolbar utb-shelf
true true
wireInterface autoWiringManager