Web Content Viewer Header SGK

Actions
Loading...

Web Content Viewer Content SGK

Actions
Loading...

Başkan Yılmaz’dan STK Ziyaretleri

20.05.2021

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı İsmail Yılmaz Sosyal Güvenlik haftası etkinlikleri kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Yılmaz 15. yılı kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay’ı, Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı makamlarında ayrı ayrı ziyaret ederek kendilerinin Sosyal Güvenlik Haftasını kutladı.

Ziyaretlerde Sosyal Güvenlik Kurumun ülkedeki tüm vatandaşları kapsadığını ifade eden Yılmaz, bundan dolayı her zaman yerinde, etkin ve kaliteli hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

SGK Başkanı Yılmaz, konuşmasının devamında, vatandaş memnuniyetinin kendileri için büyük önem arz ettiğini dile getirerek “2008 yılında sigortalamaya ilişkin Kanunun yayımlanması ile süreci tamamlanan, dünya sosyal güvenlik tarihinin en önemli ve büyük reformlarından biri olan “Sosyal Güvenlik Reformu” ile anayasal bir hak olan sosyal güvenlik hakkının sağlanmasına yönelik olarak köklü değişiklikler yapılmıştır. Reform ile; ülkemizde yaşayan tüm insanların Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığı, tüm illerimizde yerinde hizmet verilen, uluslararası düzeyde örnek bir veri merkezine sahip, dijital dönüşüm hedefi ile neredeyse tüm işlemlerin elektronik ortamda yapılabildiği, 156 adet e-Devlet uygulaması kullanılarak emeklilik talebinden prim yatırmaya birçok hizmete anında ve kolaylıkla ulaşılabildiği bir yapıya dönüşüm sağlanmıştır.

Kurumumuz; aniden beliren ve kısa bir sürede tüm ezberleri bozan pandemide de başarılı bir sınav vermektedir. Bu süreçte; temel hak ve hürriyetlerden olan sosyal güvenlik hakkının kesintisiz ve etkin bir şekilde sunulması daha da önem kazanmıştır. Özellikle tedavi sürecinde ortaya çıkan ve yeni düzenleme gerektiren ihtiyaçlara; koronavirüs tedavisinin geri ödeme kapsamına alınması, ilave ücret ve katılım payı alınmaması gibi düzenlemelerle hızlı bir şekilde cevaplandırıldı. Yine bu sürece, rapor ve reçete aranmaksızın kronik hastaların ilaçlarının temini, biyometrik kimlik doğrulama sisteminin askıya alınması gibi uygulamalarla da destek verilmiştir” dedi.

Ziyaretlere, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç, Başkan Yardımcıları Cevdet Ceylan, Lütfi Aydin, Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç ve Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu katıldı.

 
 
 

Web Content Viewer Footer SGK

Actions
Loading...
 
Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu ©2016
 
Complementary Content
${loading}
${loading}
ibmCfg.controllers.navigation true true true
sharePage viewMorePage
ibmCfg.controllers.navigation
reorderPage
theme-toolbar utb-shelf
true true
wireInterface autoWiringManager