Web Content Viewer Header SGK

Actions
Loading...

Web Content Viewer Content SGK

Actions
Loading...

SGK’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

08.03.2022

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Cevdet Ceylan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kurumun kadın çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

SGK Başkanlık Binası’nda düzenlenen kahvaltılı toplantıya Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin ve Kurumun kadın daire başkanları da katıldı.
 
“Kadınlarımız çalışma hayatına hem disiplin hem de nezaket getiriyor”

Başkanı Ceylan, her birimden en kıdemli ve en genç kadın çalışanlarının bulunduğu toplantıda yaptığı konuşmasında, sadece 8 Mart’ta değil her gün kadınların kıymetinin bilinmesini gerektiğine dikkat çekerek, “Kadının bizim toplumumuzda ayrı bir yeri ve önemi var. Kurum olarak kadın çalışanlarımızı her zaman destekliyoruz. Kadınlarımız gücünü görüyor, çalışma disiplini ve nezaketleri ile iş hayatında büyük başarılara imza attığına şahit oluyoruz. Sizlerle burada olmaktan çok mutluyum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü en içten duygularla kutluyorum” şeklinde konuştu.

SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin burada yaptığı konuşmada, üreten ve emek veren kadının güçlü bir toplum meydana getirdiğini belirterek, “Sizler hem çalışan hem de genç nesilleri yetiştirensiniz. Sizin emeğiniz ve katkılarınız Kurumumuzu güzelleştiriyor” vurgusunda bulundu.

“Kayıtlı kadın istihdamı önce kadını sonra da ekonomiyi korur”

Toplantının kadın katılımcılarından Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanı Ayça Altındal, SGK’nın AB ile ortaklaşa gerçekleştirdiği kayıtlı kadın istihdamı projelerini hatırlatarak, “Günümüzde kadın hem anne hem çalışan oldu. Kadınlar güçlüdür, bu yüzden de her şeyin üstesinden gelebiliyor. Yaptığımız projelerle de kayıtlı kadın istihdamını desteklerimizi sürdürüyoruz.  Kadın ekonomiye güç verir, kayıtlı kadın istihdamı ise önce kadını sonra da ekonomiyi korur” dedi.

SGK 1. Hukuk Müşaviri Ayfer Özdemir Tefon, ‘Güçlü ve mutlu kadınların yaşadığı toplumların güçlü ve geleceğe emin adımlarla yürüyen nesiller yetiştireceğini ifade ederek “kadın demek, emek demek, kadın demek üretim demek”  diye konuştu.

SGK Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkan Yardımcısı Manolya Arslan, “Sevginin kaynağını üzmemek lazım, dünya kadınlarının Kadınlar Günü’nü kutluyorum, çok daha güzel günler göreceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

SGK Strateji Geliştirme Başkanlığı İç Kontrol Daire Başkanı Ebru Fisun Aydın ise “Kadın çalışanlarına çok önem verilen bir kurumda çalışıyoruz. Bu açıdan kendimiz çok şanslı hissediyorum. Kadınlarımız içindeki güce inansınlar. Başaramayacakları hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı.

 
 
 

Web Content Viewer Footer SGK

Actions
Loading...
 
Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu ©2016
 
Complementary Content
${loading}
${loading}
ibmCfg.controllers.navigation true true true
sharePage viewMorePage
ibmCfg.controllers.navigation
reorderPage
theme-toolbar utb-shelf
true true
wireInterface autoWiringManager