Web Content Viewer Header SGK

Actions
Loading...

Web Content Viewer Content SGK

Actions
Loading...

Başkan Yardımcısı Aydin “SGK, tüm hizmetlerini parmak ucunuza getiriyor”

23.02.2022

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin, Arşiv Tarama Sistemi (ATS) çalışmalarını ve diğer işlemleri yerinde incelemek amacıyla Kırıkkale Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Başkan Yardımcısı Aydin, ziyaretinde İl Müdürü Veli Karacaköylü’den yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Aydin bilgi aldıktan sonra İl Müdürlüğündeki servisleri dolaşarak personelle ve vatandaşlarla sohbet etti.

“Tek Tuşla Emeklilik”

Aydin, Arşiv Tarama Sistemi (ATS) çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak evrakların çoğunun sisteme aktarıldığını ve sistemin çalışabilirliğinde herhangi bir aksaklık yaşanmadığını belirterek “Hedefimiz emeklilik başta olmak üzere Kurumun tüm hizmetlerini vatandaşlarımıza tek tuşla sunmaktır. Projenin tamamlanması ile birlikte tüm vatandaşlarımıza internet üzerinden hak ve yükümlülüklerini sunuyor olacağız. Vatandaşlarımız internet erişiminin olduğu her yerden istediği başvuruyu Kuruma yapabilcektir.” dedi.

“Vatandaşlarımızın tüm işlemlerini hızla neticelendiriyoruz”

ATS çalışmaları tamamlandığında vatandaşların kuruma gelmeden emeklilik aylığı başvuru işlemlerini online olarak her yerden yapabileceğini ifade eden Aydin “Vatandaşlarımız istediği yerde istediği zaman elektronik ortamda ATS üzerinden iş göremezlik aylığı, rapor gibi işlemlerin başvurusunu yapabilecek. Bu hizmetler şu anda da yapılıyor ancak bazı hallerde vatandaşımızın Kuruma gelmek zorunda kaldığı durumlar oluyor, bunları ortadan kaldırıyoruz.” diye konuştu.

“İşlemleri en kısa sürede sonlandırıyoruz”

 Aydin, bu çalışma ile birlikte vatandaşların “Ben ne zaman emekli olabilirim?” sorusunun cevabını da SGK’ya uğramadan evinde, iş yerinde ya da herhangi bir yerde telefonla ya da bilgisayarla ATS uygulamasına girerek görebileceğini dile getirerek “SGK ile ilgili konularda başvurusunu yaptıktan sonra da Kurumumuza gelmek zorunda kalmayacak. Vatandaşın işlemlerini mümkün olan en kısa süre içerisinde sonuçlandıracak güçlü bir alt yapı oluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşların ödemelerini de hiç bekletmiyoruz”

Konuşmasının devamında SGK’nın Hukuk Uygulamaları Yazılım Programı (HUYAP) Dava Mütalaa ve İcra Programı’na da değinen Aydin, bu programın Adalet Bakanlığının Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) ile tam entegre sağlandığını vurgulayarak “Tüm verilerin HUYAP sistemi üzerinden takip edilebiliyor, raporlar alınabiliyor hatta analizler dahi yapılabiliyor. Mali hizmetlerle ve UYAP’la bağlantılı olarak vatandaşımızın SGK dışından gelen ödemelerini hiç bekletmiyoruz artık. Kurum olarak başlattığımız dijital dönüşümü yaygınlaştırmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Vatandaş hizmet birleştirme işlemleri ile uğraşmayacak”

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun son dönemde dijital ortamda dikkat çeken başarılı çalışmalara imza attığını belirten Lütfi Aydin “Sadece teknolojik iyileştirmeler değil, vatandaş ve çalışanlarımızın ihtiyaçlarına göre dijital iş süreçlerini geliştirmeye devam ediyoruz. Diyelim ki; vatandaş birden fazla kurumda, farklı illerde görev yapmış olabilir veya 4/A, 4/B ve 4/C hizmet kolunda çalışmış olabilir. Direk bu alt yapı ile hizmet kütüğüne işliyoruz, vatandaş hizmet birleştirmeye uğraşmayacak ve bunu sistemde direk görebilecektir. Kurumumuzun dijital dönüşümüne diğer kamu ve kuruluşları HİTAP uygulamamız üzerinden eksiksiz olarak entegre olmaları halinde vatandaşlarımız farklı kurumlara başvuru yapmak zorunda kalmayacaktır.” dedi.

 

 
 
 

Web Content Viewer Footer SGK

Actions
Loading...
 
Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu ©2016
 
Complementary Content
${loading}
${loading}
ibmCfg.controllers.navigation true true true
sharePage viewMorePage
ibmCfg.controllers.navigation
reorderPage
theme-toolbar utb-shelf
true true
wireInterface autoWiringManager