Web Content Viewer Header SGK

Actions
Loading...

Web Content Viewer Content SGK

Actions
Loading...

Türkiye – Azerbaycan sosyal güvenlik mutabakat zaptı imzalandı

09.11.2021

Türkiye ve Azerbaycan arasında yürürlükte olan sosyal güvenlik sözleşmesinin geliştirilmesi amacıyla, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Azerbaycan İcbari Tıbbi Sigorta Kurumu arasında mutabakat zaptı imzalandı.

SGK Başkanlık Binası Neşet Ertaş Toplantı Salonu’nda gerçekleşen mutabakat zaptı imza töreninde Kurum Başkanı Cevdet Ceylan, Azerbaycan Zorunlu Sağlık Sigortası Kurumu Başkanı Zaur Aliyev ile bir araya geldi.

Başkan Ceylan törenin açılışında yaptığı konuşmasında, ‘’Bu sene 30 yıldır işgal altında olan Karabağ’ın işgalden kurtuluşunun birinci yıl dönümünü sevinçle kutladık. Şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Azerbaycan’ın Zafer Gününü kutluyor, kardeşliğimizin daim olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

İmza töreninin, Zafer Günü’nün yıl dönümüne denk gelmesinin de kendileri için oldukça anlamlı olduğuna vurgu yapan Ceylan, “Her iki ülkenin vatandaşlarına daha iyi hizmetler sunmak adına Azerbaycan ile diğer alanlarda olduğu gibi sosyal güvenlik alanında da iş birliği anlaşmalarımız devam edecektir” ifadesinde bulundu.                                                                                                                                  

Genel Sağlık Sigortası’nın (GSS) kapsamı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Ceylan, ‘‘Zorunlu Genel Sağlık Sigortası ile ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımız sosyal güvenlik şemsiyesi altına girdi. Şu an da ödeme gücü olan vatandaşlarımız ayda 107 TL ödeyerek eş ve çocukları da dahil olmak üzere bütün sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor. Ödeme gücü olmayan vatandaşlarımızın primi ise devlet tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca 18 yaş altındaki gençlerimize ve çocuklarımıza Kurumumuz tarafından koşulsuz sağlık hizmeti sunulmaktadır. Ülkemizin sosyal güvenlik alanındaki tecrübelerini, kardeş ülkemiz Azerbaycan ile paylaşmak bizi son derece memnun edecektir’’ şeklinde konuştu.

Azerbaycan Zorunlu Sağlık Sigortası Kurumu Başkanı Zaur Aliyev ise Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’ın yanında olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bugün bu bayramı biz her iki devlet birlikte kutluyoruz. İnanıyoruz ki bu kardeşliğimiz daima yaşayacaktır” dedi. 

Sosyal Güvenlik Kurumunun destekleriyle Azerbaycan’da 2021 yılı itibarıyla sosyal güvenlik alanında yeni çalışmalar başlattıklarını dile getiren Aliyev, “Bugün atılan imzalardan sonra Kurumlar arasında bağların daha da güçleneceğine inanıyorum’’ diye konuştu.

Toplantıya, SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Gökhan Tuna Öztürk, Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Muhiddin Şahin, Azerbaycan Tıbbi Bölge Birimleri Yönetim Birliği (TABİB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuqar Gurbanov ve beraberindeki heyet katıldı.

 

 

 
 
 

Web Content Viewer Footer SGK

Actions
Loading...
 
Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu ©2016
 
Complementary Content
${loading}
${loading}
ibmCfg.controllers.navigation true true true
sharePage viewMorePage
ibmCfg.controllers.navigation
reorderPage
theme-toolbar utb-shelf
true true
wireInterface autoWiringManager